31 oktober Noorderlichtjesavond

Eén keer in de twee jaar zet De Nieuwe Noorder de gewone wereld even stil. Woensdag 31 oktober verandert de begraafplaats in een bijzondere plek van licht, aandacht en verwondering. Nabestaanden kunnen het gedenkpark tussen 18.00 tot 21.00 uur bezoeken.

Honderden lichtjes, muziek, beeldende kunst en rituelen bieden gelegenheid om gezamenlijk te herdenken. In de aula kunt u de naam van uw overledene toevoegen aan het interactieve videoproject Felicity of a Ricegrain van beeldend kunstenaar Margreet Kramer, met gelukssymbolen uit alle windstreken.

U wordt van harte uitgenodigd van thuis een glazen potje met foto, mini led lichtje en deksel mee te nemen. Aan het einde van de hoofdlaan staat een stellage met reiskoffers om de herdenkingspotjes in te plaatsen.

Kom met het openbaar vervoer of op de fiets. Kom niet met de auto, er is geen parkeerruimte. Kinderen zijn van harte welkom. Neem een zaklamp mee voor grafbezoek.
Noorderlichtjesavond is een project van de gemeentelijke begraafplaatsen van Amsterdam en is niet mogelijk zonder de medewerking van vrijwilligers, nabestaanden, kunstenaars, musici en alle medewerkers van de begraafplaatsen.

13 Responses to 31 oktober Noorderlichtjesavond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *