Herdenking DRAKA medewerkers

Donderdag 4 mei 2017 is de jaarlijkse herdenking van zeventien DRAKA medewerkers die tijdens de Tweede Wereldoorlog gestorven zijn. De herdenking start om 10.00 uur.

De herdenking vindt plaats bij het DRAKA oorlogsmonument. Na 106 jaar werd de DRAKA draad- en kabelfabriek aan de Hamerstraat vorig jaar gesloten. Voor het oorlogsmonument op het fabrieksterrein werd op De Nieuwe Noorder een mooie en passende locatie gevonden. Het monument bleef zo behouden voor Amsterdam-Noord.  Twee oud medewerkers namen het initiatief voor de verplaatsing van ‘hun’ monument. Lida Tol en Michel Croes houden tijdens de herdenking een korte toespraak en lezen de zeventien namen voor. Saskia Groenewoud, lid Dagelijks Bestuur bestuurscommissie Noord, houdt een inleidende toespraak.

Iedereen is van harte welkom vanaf 09.30 uur op De Nieuwe Noorder aan de Buikslotermeerdijk 83 in Amsterdam-Noord. De herdenking begint om 10.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten en samen een kopje koffie te drinken. De bijeenkomst eindigt rond half twaalf.

Comments are closed.