Herinnering Verlicht, avondherdenking voor nabestaanden

Door de corona crisis kan dit jaar geen lichtjesavond op de begraafplaats plaatsvinden.

We roepen u op om maandag 2 november vanaf 18.00 uur samen met ons thuis te herdenken en de overledenen in het licht te zetten.

De gemeentelijke begraafplaatsen van Amsterdam zetten jaarlijks rond 2 november de gewone wereld even stil. Dan veranderen de gedenkparken in een bijzondere plek van licht, aandacht en verwondering. Nabestaanden bezoeken de rustplek van hun overledene in een feeëriek verlicht park. Vele tienduizenden mensen bezochten deze lichtjesavonden. Dit jaar kan dat niet.

Toch vragen we nabestaanden ook dit jaar op een speciaal moment gezamenlijk hun overledene in het licht te zetten. Dit doen we door een glazen (jam) potje met daarin een foto en een led lampje voor het raam te zetten. Op deze manier worden de mensen die er niet meer zijn zichtbaar in de straten, op de pleinen en langs de grachten. We geven ze op deze manier aandacht en bewijzen ze eer op 2 november om 18.00 uur. De lichtjes blijven dan nog nachtenlang branden.

Dit jaar kunnen we helaas niet napraten bij glühwein of warme chocomel op de begraafplaats. Wel komen we digitaal samen om de avond te beleven door middel van een online radio-uitzending. Voor meer informatie raadpleeg de uitnodiging en kijk op www.herinneringverlicht.nl.
Heeft u vragen of wilt u iets bijdragen aan deze avond? Mail dan naar Carla van der Elst, mailadres: c.van.der.elst@amsterdam.nl.  

Comments are closed.