Nieuwe Noorder a.s. vrijdag en zaterdag gesloten voor uitvaarten

Geachte mevrouw/ heer, beste collega en bezoeker,

Door een onvoorziene situatie is De Nieuwe Noorder aanstaande vrijdag en zaterdag (1 en 2 maart) gesloten voor uitvaarten. De conditie van drie grote populieren op het terrein is helaas dusdanig verslechterd dat we tot kap over moeten gaan.

Wat gaat er gebeuren?

Op De Nieuwe Noorder worden vrijdag  1 maart en zaterdag 2 maart 2019 drie grote populieren verwijderd. Deze bomen zijn in zeer slechte conditie. Er is een noodkapvergunning verleend zodat de bomen gekapt kunnen worden en ongelukken voorkomen.

De bomen staan langs de parkeerplaats en tussen vak 7 en vak 8 bij de IJsvogeldam. Op 1 en 2 maart is de parkeerplaats van De Nieuwe Noorder daarom gesloten. Op deze dagen kunnen ook geen uitvaarten plaatsvinden, omdat het zagen te veel lawaai maakt.

Op De Nieuwe Ooster is vrijdag en zaterdag nog ruimte voor enkele begrafenissen maar helaas niet voor crematies door het geplande onderhoud van de oven van De Nieuwe Ooster. We betreuren het dat de kap van de bomen op De Noorder samenvalt met de verminderde beschikbaarheid op De Ooster. Het werk wordt met spoed uitgevoerd door de bomenploeg van de gemeente Amsterdam, waardoor we deze samenloop van omstandigheden tot onze spijt niet hebben kunnen voorkomen.

Namens het MT van De Nieuwe Noorder & Ooster Dick Devente, manager De Nieuwe Noorder

Comments are closed.