Noorderlichtjesavond

Op woensdag 14 december 2016 vond een bijzondere lichtjesavond plaats. Honderden kaarsjes, muziek en warme dranken brachten licht in ieders hart.

Meer dan 1.000 nabestaanden bezochten de avond. In de loop van de Noorderlichtjesmiddag kwamen al veel families langs om het graf op zijn ‘Noords’ te versieren voor de kerstdagen. In de aula voegden veel mensen een tekst uit het hart toe aan het interactieve videoproject De Kus van beeldend kunstenaar Margreet Kramer. Nabestaanden hingen een van thuis meegebrachte foto van een dierbare in de Noorderlichtjesboom. Het leverde momenten van grote ontroering op.

De volgende lichtjesavond is op woensdag 31 oktober 2018, van 18:00 tot 21:00 uur. Hieronder leest u alle reacties op de Noorderlichtjesavond van 2016.

 

 

28 Responses to Noorderlichtjesavond

 1. redactie

  De volgende lichtjesavond is op woensdag 31 oktober 2018, van 18:00 tot 21:00 uur.

  Met vriendelijke groet, Team De Nieuwe Noorder

 2. Kayleigh

  Komt er dit jaar weer een noorderlichtjes avond?

 3. goed artikel, heel erg bedankt

 4. re-enactment

  Zeer goed artikel! Ik heb genoten van het lezen.

 5. Arie en Lenie van Zwol

  We waren erg onder de indruk vooral ook de vriendelijkheid van alle vrijwilligers.wij hebben onze ouders beloofd dat ze op de mooiste begraafplaats van noord begraven zouden worden en met jullie initiatief door deze herdenking zitten we er niet ver naast. Bedankt.

 6. Tamara van Leersum

  Wat een prachtige avond is dit geweest. Heel dankbaar voor om dit mee te mogen maken. Alles was tot in de puntjes verzorgd en heeft enorm veel indruk op ons gemaakt. Er hing een bijzonder mooie, bijna magische sfeer. Een prachtig initiatief en geweldig tot uitvoer gebracht met de mooie muziek, prachtige lichtjes.
  Maar ook de gedenkbootjes op het water, de mooie kerstboom en het interactieve video project. Allemaal even bijzonder en zorgden voor een mooi geheel. Dank aan een ieder die dit tot stand heeft laten komen.

 7. Jos van Hest

  Het was een prachtige avond: sfeervol en intiem. Compliment voor alle vrijwilligers die zo betrokken waren: gewoon lief! Wat een organisatie, een lichtfeest voor nabestaanden.

 8. Edwin Meskes

  Indrukwekkend en mooi!
  hartelijk dank!

 9. Jennifer Grondel

  Sprookjesachtig mooi…. En ook zo veel, een prachtige vijver vol lichtjes en muziek, ‘wensbootjes’, de verlichte kerstboom aan het einde van de laan. Wat hebben jullie er veel werk van gemaakt. Het was voor ons heel bijzonder om ons kleine meisje zo in het licht te zetten. Heel veel dank!!!!
  Jennifer en Herman

 10. Jopie vd Dungen

  Mijn moeder en dochter hebben hun laatste rustplaats op de Noorder. Het was zeer de moeite waard om het ritje vanuit Den Bosch aan te gaan om deze indrukwekkende warme herdenking van onze geliefden mee te maken
  Mijn complimenten aan de organisatie. Jopie vd Dungen.

 11. Willy Philipsen

  Wat een prachtig initiatief!. Ik was onder de indruk hoe goed dit evenement geregeld was. Zoveel sfeerlicht en vooral ook warmte overal over de begraafplaats. In het donker was het wel zoeken naar de juiste plek maar met een zaklampje in de telefoon gelukkig toch gevonden. Complimenten voor iedereen die dit mogelijk gemaakt hebben.

 12. C v Kooten VD meiden

  Mijn ouders en mijn oom liggen daar op het zelfde pad , en meer familie verspreid , een mooi instatief . Om het hier ook te doen .

 13. Herma Bertsch-de Bruin

  Wij waren zeer ontroerd door de mooie ingetogen sfeer , die jullie hebben weten te creëren .
  Onze geliefde Robby overleed 7 weken onverwachtbop 56 jarige leeftijd. Hij zou 14-12 jarig zijn.
  Geraakt zijn wij , dank jullie wel!
  Herma en kinderen uit Apeldoorn

 14. Nanda bakkum

  Ik was met mijn dochter, kleinzoon,en kleindochter op de begraafplaats,het was echt fantastisch,heeft op ons een diepe indruk achtergelaten,alle lof voor iedereen die dit mogelijk hebben gemaakt!! N.bakkum

 15. Betty en Arjan Lemke-Loopuyt

  Het was prachtig, indrukwekkend en zeer sfeervol.
  Dit zouden we ieder jaar wel willen beleven op de nieuwe noorder!
  En voor iedereen die hieraan heeft meegeholpen, hartelijk bedankt!

 16. Jolanda Berrevoets-Bartels

  Wat was het mooi allemaal,alles wat je zag was prachtig!!Het hele terrein was verlicht met honderden kaarsjes,vuurkorven en mooie verlichting. Wat een warme sfeer hebben jullie er van weten te maken, warme dranken en zoete hapjes en dan al die mooie gedenkmonumentjes geweldig gewoon. Petje af en een diepe buiging voor iedereen van de Nieuwe Noorder…Dank jullie wel. wij hebben genoten van alles en onze geliefden kunnen herdenken op een bijzonder mooie wijze.

 17. Peter van Leijenhorst

  Namens Peter en mijn vrouw Caroline en mijn schoonzus Nel en haar man Anton onze complimenten wat een geweldige verzorgde lichtjes avond. Enorm genoten en complimenten voor iedereen die hieraar hebben mee gewerkt. Voor herhaling vatbaar vanuit Purmerend Hartelijk dank

 18. Paul Dragt

  mooi…gewoon mooi

 19. henny

  prachtig initiatief kom mijn ouders en nichtje herdenken

 20. Marja jungen

  Mooi initiatief !! Super

 21. Karin Lammertse

  Echt blij met jullie initiatief ,ik hoop dat het een succes zal zijn.
  Zodat het voor herhaling vatbaar zal zijn. Ik wilde dit al zolang en nu is het er eindelijk.

 22. sylvia van heel

  Prachtig initiatief. Ik kom heel graag. Sylvia van heel

 23. Richarda van Asperen-Kornman

  Een heel leuk idee. Jammer genoeg kan ik niet komen, woon in Duitsland. Maar steek op die avond een kaars op voor mijn lieve moeder Elisabeth, mijn zorgzame man Jan en mijn broertje Hans en zie in gedachten de mooi verlichte begraafplaats.
  Bedankt.

 24. Alex

  Ik kom ook om me moeder gedenken

 25. Bep ten Have

  Dolgraag zou ik erbij zijn. Maar in de avond is mij teveel.
  Misschien zie ik iets van de lichtjes vanuit mijn huis.
  Een heel mooie avond wenst Bep ten Have

 26. marcel

  Beste Dick,
  Ik kom en zal mijn moeder gedenken. Dank voor je uitnodiging.
  Groet,
  Marcel.

 27. desiree

  Mooi wij komen ook het is fijn om onze geliefde te herdenken ook diegene die niet herdacht worden mee te nemen in liefde

 28. Jacob

  Mooi initiatief, dank voor de uitnodiging. Wij komen zeker naar het graf van onze grote vriend Johan deze avond!