Route

Routebeschrijving:

Openbaar vervoer

Zie: www.9292.nl

Fiets
– Met de fiets is De Nieuwe Noorder eenvoudig vanaf de IJdoornlaan te bereiken. Op het terrein van de begraafplaats is het niet toegestaan te fietsen. Er staan fietsnietjes bij de ingang.

Let op! Er zijn i.v.m. bouwwerkzaamheden mogelijk wegomleidingen naar De Nieuwe Noorder:

Bezoekers van en naar begraafplaats en crematorium De Nieuwe Noorder rijden vanaf 8 april t/m 3 mei via de Elzenhagensingel door Elzenhagen Noord. Dit geldt ook voor de rouwstoeten.

 

Wat er gaat gebeuren

Waternet en Liander sluiten nieuwe riool- en water- en gasleidingen aan op bestaande leidingen langs het Noord-Hollands Kanaal. Vanwege graafwerkzaamheden sluiten we een deel van de Buikslotermeerdijk af.

Wanneer

Vanaf 8 april t/m 3 mei aanstaande. Bij slechte weersomstandigheden of onvoorziene omstandigheden kunnen de werkzaamheden uitlopen. De komende maanden krijgen bezoekers van De Nieuwe Noorder vaker te maken met omleidingen vanwege de bouw in Elzenhagen Zuid. Onze excuses voor de hinder.

Bereikbaarheid en gevolgen voor verkeer

Auto’s

Auto’s leiden we om vanaf de Elzenhagensingel, via de Eeuwige Jeugdlaan en de G.J. Scheurleerweg richting de Buikslotermeerdijk. U volgt de gele borden.

 

Fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers kunnen vanaf de G.J. Scheurleerweg doorsteken naar de Buikslotermeerdijk via het pad dat gelijk ligt aan de Berend Boeijingastraat. Helaas is het vanwege de veiligheid dit keer niet mogelijk om langs het werk te fietsen of te lopen.

Contact

Bij vragen over deze werkzaamheden kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Willeke Schrama via elzenhagenzuid@amsterdam.nl

Auto
– Voor bewoners van Amsterdam Noord:
De begraafplaats is te bereiken via het J.H. Hisgenpad. Let op de borden.

– Via de IJtunnel:
Vanuit Amsterdam Centrum door de IJtunnel en volg dan het bord De Nieuwe Noorder.

– Via de Coentunnel:
Ringweg A10 richting Noord. Bij de afslag S116 rechtsaf en direct weer rechtsaf. Volg het bord De Nieuwe Noorder via het J.H. Hisgenpad.

– Via Zeeburgertunnel:
Vanuit noordelijke richting A10 en N247
Neem op de Nieuwe Leeuwarderweg afslag S116. Sla bij de verkeerslichten naast de P+R Noord rechtsaf de IJdoornlaan op. Bij de verkeerslichten sla linksaf de Elzenhagensingel op, daarna de 2e rechts
het J.H. Hisgenpad op. Volg de rijbaan en ga voorbij de bocht rechtsaf de parallelweg op naar de Buikslotermeerdijk. Rij onder het viaduct door en aan de rechterhand ziet u De Nieuwe Noorder Begraafplaats en Crematorium. LET OP! Bij een wegomleiding zie tekst boven.

– Vanuit Noord-Holland (Zaandam):
Ringweg A10 richting Noord. Bij afslag S116 rechtsaf en direct weer naar rechts. Volg dan het bord De Nieuwe Noorder.

– Vanuit Noord-Holland (Monnickendam-Purmerend):
Vanaf Schouw voorbij de afslag S116 rechtsaf en bord De Nieuwe Noorder volgen.

Parkeren:
De parkeerplaats van de Nieuwe Noorder biedt ruimte aan vijftig auto’s. U kunt daar gratis parkeren. Daarnaast is extra gelegenheid tot parkeren langs het Noordhollands Kanaal – eveneens kosteloos.


Grotere kaart

Comments are closed.