Een crematie op De Nieuwe Noorder

Meer mensen laten zich na hun overlijden cremeren. Inmiddels ruim 70 procent van de bevolking, nu religieuze overwegingen minder een rol spelen. Met ingang van 2013 beschikt De Nieuwe Noorder over een eigen crematorium. Uiteraard voldoet de oven aan alle milieueisen; de verbrandingsinstallatie stoot alleen waterdamp uit. Daarom ontbreekt een hoge schoorsteen.

De verbranding zelf is tegenwoordig een plechtigheid die nabestaanden willen bijwonen. De Nieuwe Noorder biedt hen daartoe de gelegenheid in een intieme ruimte.

Een crematie zonder dienst is ook mogelijk. Vóór 9.30 uur moet de overledene in het crematorium zijn of op afspraak. Bij de crematie mogen geen nabestaanden aanwezig zijn.

Het maximale gewicht en afmeting van de kist voor de crematie oven is:  Breed: 85 cm (incl handvaten) Lengte: 220 cm, Hoogte: 70 cm en het gewicht van de kist: tot 150 kg. Een kist die groter of zwaarder is kan niet ingevoerd worden in onze oven. De dienst zou dan wel vastgelegd kunnen worden maar de crematie moet dan elders plaatsvinden.

Comments are closed.