Asbestemmingen

Wettelijke regels bepalen dat de as van overledenen een maand na de crematie ter beschikking komt van de nabestaanden. Als nabestaande bent u dan geheel vrij een passende bestemming te kiezen voor de as. De Nieuwe Noorder biedt daarvoor diverse mogelijkheden.

As verstrooien

U kunt de as van de overledene laten verstrooien op het veld van De Nieuwe Noorder. Maar u kunt de as van uw dierbare ook boven zee laten uitstrooien of mee naar huis nemen en er misschien later, op een meer geschikt tijdstip, een passende bestemming voor vinden. Zo kunt u bijvoorbeeld de urn laten bijzetten op een buitenlandse begraafplaats. Voor advies en de mogelijkheden over de asbestemming kunt u altijd contact opnemen met De Nieuwe Noorder.

Biologische urn

De Nieuwe Noorder heeft nu een biologische urn die gemaakt is van maïs en graan en die in de grond volledig afbreekbaar is.  De urn vergaat en de as wordt opgenomen in de grond. De biologische urn heeft een inhoud van 5 liter en is ook geschikt om binnen te plaatsen.

Keuze uit verschillende urnen:

U kunt kiezen uit een aantal urnen, de ene urn is b.v. geschikt om mee te nemen naar het buitenland en de andere om b.v. te begraven of uit te strooien. Een voorbeeld van onze urnen kan je vinden in dit document;

Asbestemming en urnen DNN

Voor verstrooien in de openbare ruimte in Amsterdam verwijzen wij graag naar de website van de Gemeente: : https://www.amsterdam.nl/veelgevraagd/?caseid=%7B41FDA91A-F2C0-41EF-99F7-12B2ADDA4B87%7D

Comments are closed.